Het bestuur

 De vereeniging is er voor waterklerken die op zoek zijn naar bekenden met vergelijkbare kenmerken als allround kennis en flexibiliteit om een breed scala van zeeschepen 24 uur per dag te bedienen.

Het bestuur

Ruud Meuldijk

Voorzitter

Sinds 1981 als waterklerk/operator begonnen bij Rotterdam Steamship Co.Ltd. In 1987 bij Ruys & Co.BV., 1991 bij Pakhoed Martime BV. als operator later team leader. In 2000 is dat Vopak geworden. In 2001 bij Inchcape Shipping Services BV. Als Buss. Development manager. Als General Manager Commercial in 2010 daar weg gegaan om bij OPDR/BSM als General Manager om daar zowel in de lijnen als in de wilde vaart het agentschap te mogen doen. Meestal voor de eigen vloot en voor de vele Griekse reders die vanaf 1981 al met mij mee gingen en steeds meer werden dank zij ieder agentschap. Zo ook in 2016 naar United Shipping dat in 2018 is overgenomen door Broekman Shipping BV. Als Manager Marine Department zit ik hier als een vis in het water. Mede gezien Broekman niet alleen in agenturen zit maar vooral in warehousing, distri, terminals, expeditie en luchtvracht. Mede hier door maakt het mijn werk wel heel divers.

Sinds 1982 lid van de RWV, al snel tot het bestuur mogen toetreden en vele jaren als PR de donateurs mogen benaderen. Hen in contact te brengen met de leden als hoofdtaak. Nu reeds vele jaren als voorzitter en met het huidige bestuur zeer content deze mooie vereniging naar een nieuw jubileum jaar te mogen brengen.

 

Bert de Groot

Public relations

Reeds in 1981, net als Ruud Meuldijk, als waterklerk begonnen bij Rotterdam Steamship Co.Ltd en in 1986 overgestapt naar Ruys & Co.BV.(Nedlloyd) alwaar ook als waterklerk op de kapiteinskamer gewerkt. In 1990 Ruys & Co verlaten en gaan werken bij Broere Shipping in Dordrecht als operator op de agenturen afdeling. Broere was destijds al van Pakhoed en na 4 jaar intern overgestapt naar Pakhoed-Furness wat door de verkoop van Furness in 1996 verder ging onder Pakhoed Agencies Rotterdam BV. In 2000 door de fusie tussen Pakhoed en van Ommeren als Vopak Agencies Rotterdam BV waar ik thans nog steeds werkzaam ben als Offshore Manager en verantwoordelijk ben voor alle offshore gerelateerde objecten die Rotterdam en erbuiten aan doen voor diverse principalen.
Nets als onze voorzitter(Ruud Meukdijk) in 1982 lid geworden van de vereniging en ook reeds snel tot het bestuur toegetreden als secretaris en de laatste Jaren als vice-voorzitter/PR man om zo nieuwe donateurs en leden voor de vereniging te winnen. Wij hebben een zeer leuke vereniging met veel haven gerelateerde donateurs welke wij koesteren met onze vele activiteiten.

Peter Bartelse

Penningmeester

“ Na 44 jaar werkzaam geweest te zijn  in de Rotterdamse Haven als waterklerk/Operator/ Teamleader, bij o.a de volgende bedrijven:,

Elder Smith Veder (ESV), Hanno & Co, Gebr. Broere B.V.,  Arasea Agencies B.V., TankerPartners, Barwil, en als laatste Wilhelmsen, in 2017 met pensioen gegaan.

Sinds 2016 aktief als Penningmeester van de Vereeniging, waar ik graag wil bijdragen aan het bedenken en organiseren van leuke aktiviteiten voor onze leden, met als basis een gezond financieel beleid.  

Mark Broos

2e Commissaris

Werkzaam als operator/waterklerk bij Dynamic Port Agencies BV – Sinds 2019 lid van het bestuur als 2e commissaris om een bijdrage te leveren aan de Vereeniging.

José Manso

Secretaris

Als zoon van een scheepstimmerman en van een secretaresse van de CFNR en opgegroeid aan de bergse plassen ben ik sinds 1979 werkzaam in de Rotterdamse haven, begonnen als bij Anthony Veder, via Gans Transport, naar Van Ommeren, daar als waterklerk operator werkzaam geweest.

Na van Ommeren diverse andere scheepvaart gerelateerde functies bekleed, service coördinator bij een bedrijf met scheeps eletronica, planner bij een mooi stuwadoors bedrijf in Dordrecht, planner disponent bij een olie /bunker bedrijf, Sales manager bij een scheeps reparatie bedrijf en nu werkzaam als scheeps agent bij GAC Netherlands.

Ik ben sinds 1990 lid van deze vereeniging en sinds 2001 in het bestuur, eerst als commissaris en nu als Secretaris.

Peter Groenendijk

Commissaris

 

Rinus van Halteren

2e Penningmeester

In 1955 trad ik als jongste bediende op de afd. uitgaand Zweden in dienst bij de fa. D. Burger & Zoon.

Na het beeindigen van mijn militaire dienstplicht werkte ik achtereenvolgens bij Kersten & Hunik en Scheepvaart en Steenkolen Mij ( S.S.M.) toen mijn wens vervuld werd en ik als waterklerk

In dienst kwam bij Meyer& Co’s Scheepvaart Mij.

Met het Nederlands Transport Bureau B.V. had ik een langdurig dienstverband tot de muur tussen Oost en West viel en de werkzaamheden, als agent, voor de Polish Ocean Lines en Polish Steamship Co ophielden te bestaan.

Vanaf 1996 tot 2017 heb ik de werkzaamheden als Penningmeester van de R.W.V. mogen vervullen,

tot de tijd gekomen was om mijn functie over te dragen aan de huidige Penningmeester Peter Bartelse.